Blog

Pan Fitinka

18.01.2017

Vodoměry a vodoměrné sestavy do rodinných domů

Vodoměry. Zdánlivě jednoznačné téma. Každý si dokáže živě představit, jak vodoměr vypadá. Jak ale o vodoměr pečovat? Nebo jak ho ochráníte proti mrazu? Jak se vodoměry liší? Všechny otázky samozřejmě zodpovíme a přidáme k nim pár dobrých poznatků.

Číst více

Pan Fitinka

08.01.2017

Nulový vs. aktivní dům

Evropská unie přijímá stále nové závazky. Tentokrát se zaměřuje na výstavbu domů. Podle nového zákona se od roku 2020 můžou stavět pouze domy s téměř nulovou spotřebou energie. Tzn. nulové domy nebo aktivní domy. Jsou to stavby ještě o kousek lepší než pasivní nebo nízkoenergetické domy. Jaké mají výhody? Co vlastně nulové a aktivní domy umí?

Číst více

Pan Fitinka

27.12.2016

Spočítejte si podlahové topení sami

Chcete si pořídit podlahové topení a nevíte, jak začít? Oslovte několik doporučených topenářských firem. Nechte si vypracovat nezávislou cenovou nabídku. Nevybírejte pouze podle ceny. Zjistěte si výrobce komponent, z kterých by se mělo podlahové topení skládat. Platí stonásobně, že cena odpovídá kvalitě. Spočítejte si sami podlahové topení pro srovnání. Není to nic složitého. Pokud chcete mít spočítány veškeré technologie a energie přesně, potom investujte do samotného projektu. Podlahové topení je investice minimálně na 20 let. Proto by měla fungovat správně.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu