Blog

Pan Fitinka

28.10.2016

Pokud chcete, aby termostatická hlavice fungovala správně, ...

Topná sezóna je tady. Ostatně jako každý rok. Všude plno zaručených rad, jak ušetřit na topení. Ale víte Vy vůbec, jak třeba funguje termostatická hlavice? Termostatická hlavice má v sobě čidlo (médium), které reaguje na teplotu v místnosti v závislosti na nastavené teplotě na termostatické hlavici. Podle nastavené teploty na termostatické hlavici a teploty v místnosti přivírá (zmenšuje průtok) nebo otevírá (zvětšuje průtok) termostatický ventil a tím ovlivňuje teplotu radiátoru. Pokud chcete, aby Vám hlavice fungovala správně, tak nedělejte tohle...

Číst více

Pan Fitinka

27.10.2016

Proč mít doma hlásič požáru?

Začneme tím nejjednodušším. Co je vlastně hlásič požáru? Je to jednoduché zařízení, které Vás upozorní na vznikající požár. Detekuje teplo a kouř. I když každý doufá, že se nic nestane, je dobré ho pro větší bezpečnost asi mít. Člověk nikdy neví. Když nastane požár, díky hlásiči jej můžete uhasit v jeho zárodku.

Číst více

Pan Fitinka

25.10.2016

Nastavení teploty u nacvakávací termostatické hlavice Danfoss RA

Teplotu si na hlavici zvládnete nastavit sami. Na stupnici jsou umístěny dvě rysky (šedá trojúhelníková a kosočtvercová). Termostatická hlavice Danfoss je vybavena dvěma omezujícími kolíčky (na zadní straně ručního kolečka). Orientační hodnoty polohy termostatické hlavice Danfoss 2980 v závislosti na teplotě v místnosti jsou: I/5°C;*/7,5°C; 1/12°C; 2/15°C; 3/18°C; 4/21°C; 5/24°C; I/26°C.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu