Blog

Pan Fitinka

09.03.2017

Větrejte chytře a řízeně

Věděli jste, že při špatném větrání může být vzduch v domácím prostředí několikanásobně horší než venkovní? Plastová okna a dokonalá izolace omezují přirozenou cirkulaci vzduchu. Bez přirozené cirkulace nelze dostatečně odvádět vlhkost (zvýšená vlhkost je ideální prostředí pro vznik plísní) nebo těkavé látky, které se uvolňují ze stavebních materiálů nebo chemická rezidua domácích produktů v domácím prostředí. Vaření, sprchování, vytápění, úklid a třeba i dýchání má zásadní vliv na kvalitu domácího vzduchu. Nedostatečné a nekvalitní větrání může vést k nepříjemným pocitům, bolestem hlavy, alergiím nebo neustálému pocitu únavy. Větrejte dostatečně tam, kde je to potřeba a bydlete zdravě.

Číst více

Pan Fitinka

01.03.2017

Slunce je dobrý sluha a vy se můžete stát jeho nejlepším pánem

Říká se, že zadarmo ani kuře nehrabe...Ale! Slunce zadarmo svítí, no nemáme pravdu? Zatímco tuto skutečnost naplno využívají rostliny a dokonce i naše kůže (která pomalu ale jistě zjišťuje, že sluneční opálení je zdravější a levnější než solárium), na další způsoby využití v domácnosti velmi často zapomínáme. Pojďme se podívat, jak na 100 % využít slunce ve svůj prospěch.

Číst více

Pan Fitinka

21.02.2017

Dešťovka není jen žížala a i 100 milionů korun navíc

Šetřit vodou bude muset jednou každý z nás. Ministerstvo životního prostředí z dotačního programu s příhodným názvem Dešťovka rozdělí sto milionů korun na zlepšení hospodaření s dešťovou vodou v domácnostech. Není to moc a není to pro všechny. Ale zkuste toho využít a začít myslet do budoucna. Musíme se naučit s vodou správně hospodařit.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu