Kompletní ochrana Vašeho plynového kondenzačního kotle, tepelného čerpadla a celého topného systému

pan Fitinka 22.12.2016

Filtr na topení (magnetický separátor nečistot)

Odstraňuje všechny magnetické i nemagnetické nečistoty v systému. Optimalizuje hydraulické vlastnosti systému. Snadno se montuje do horizontální, vertikální polohy i diagonální polohy. Zabraňuje vzniku koroze v systému. Prodlužuje životnost kotle i tepelného čerpadla a systému. Skutečně funguje. Zvládnete si ho vyčistit sami.

Představte si poškozený chladič u auta. Po nějaké době Vám nebude fungovat třeba klimatizace nebo uvaříte motor. Tak nějak to je i s našim výměníkem. Topná voda postupně sbírá veškeré nečistoty (rez, kal, písek) ze systému a žene je dál do kotle. Kotlový výměník je z tenkých lamel. Topná voda proudí přes výměník. Pokud je ve vodě nějaká nečistota, je pravděpodobné, že dříve nebo později skutečně ucpe nějakou komoru výměníku a ten pak nebude pracovat správně.

Y-filtr, který se dnes bežně montuje na topné vodě (to je ta, která se vrací zpět do kotle), funguje podobně. Má ale omezené možnosti a nemá hlavně magnet. Má malou kapacitu. Sami si ho nevyčistíte. Pokud ho chcete rozebrat, potřebujete k tomu klíč. Nemůžete ho využít jako dávkovač ochranné chemie do systému. Nelze k němu připojit automatický odvzdušňovací ventil, který pomáhá odstranit vzduch ze systému nebo třeba taky manometr. Y-filtr se hodí jako ochrana např. pouze jednoho oběhového čerpadla. Pokud chcete ochránit a pravidelně ošetřovat celý systém, tak sáhněte po filtru na topení (magnetický separátor nečistot)

Na trhu je spousta filtrů na topení (magnetický separátor nečistot)Funkce všech je stejná nebo se liší minimálně. Rozdíl je pouze ve tvaru a rozměru, provedení (plast, mosaz nebo obojí) a ceně. Na cenu filtru na topení (magnetický separátor nečistot) má vliv i to, jestli jsou součástí balení filtru už i připojovací kulové kohouty nebo nejsou

Pokud nemáte moc prostoru, doporučuji použít tento malý a kompaktní MG1.

 

Pokud si opravdu chcete prodloužit životnost celého systému a ušetřit peníze, doporučuji se o systém starat. Úplně stejně, jako když chodíte pravidelně k lékaři nebo jezdíte pravidelně s autem do servisu. Skutečně se to vyplatí. S instalací filtru na topení (magnetický separátor nečistot) Vám rádi pomůžeme a pravidelně vyčistit si ho dokážete sami.

P.S. - a nezapomeňte po topné sezóně u radiátorů otevřít ventily doplna. Budete mít jistotu, že Vám budou další zimu fungovat bez problému.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu