Blog

Pan Fitinka

01.03.2017

Slunce je dobrý sluha a vy se můžete stát jeho nejlepším pánem

Říká se, že zadarmo ani kuře nehrabe...Ale! Slunce zadarmo svítí, no nemáme pravdu? Zatímco tuto skutečnost naplno využívají rostliny a dokonce i naše kůže (která pomalu ale jistě zjišťuje, že sluneční opálení je zdravější a levnější než solárium), na další způsoby využití v domácnosti velmi často zapomínáme. Pojďme se podívat, jak na 100 % využít slunce ve svůj prospěch.

Číst více

Pan Fitinka

16.02.2017

Elektrický ohřívač vody Ariston a "noční proud"

Noční proud je staré označení pro levnou elektřinu, která byla k dispozici v nočních hodinách. Dnes už noční proud neexistuje. Nahradily ho dvou tarifní sazby elektřiny. Dvoutarifní sazba je levný nízký tarif a dražší vysoký tarif. Nízký levný tarif se spíná kdykoli během dne pomocí Hromadného Dálkového Ovládání (HDO) . Už dávno neplatí, že např. elektrický bojler ohřívá vodu jen v noci. A jak vlastně fungují elektrické ohřívače Ariston a noční proud?

Číst více

Pan Fitinka

18.01.2017

Vodoměry a vodoměrné sestavy do rodinných domů

Vodoměry. Zdánlivě jednoznačné téma. Každý si dokáže živě představit, jak vodoměr vypadá. Jak ale o vodoměr pečovat? Nebo jak ho ochráníte proti mrazu? Jak se vodoměry liší? Všechny otázky samozřejmě zodpovíme a přidáme k nim pár dobrých poznatků.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu