Blog

Pan Fitinka

06.12.2016

Mrazuvzdorný nebo nezámrzný? Jak to vlastně je?

Mrazuvzdorný kohout, nezámrzný kohout, nezámrzný ventil atd. Jak to vlastně je? Doslovný překlad je někdy na škodu. Jestli chcete vědět jak to skutečně je a jak se v tom vyznat, tak jste tady správně. Není to žádná raketová věda, jen trochu selského rozumu. Testováno na kamarádech:-)

Číst více

Pan Fitinka

24.11.2016

PN - jmenovitý tlak (Pressure Nominal)

Jmenovitý tlak PN (Pressure Nominal) je číselně desetinásobek nejvyššího pracovního přetlaku v systému pro pracovní stupeň I, tzn. pro pracovní teploty 0 - 200°C. Jednotkou je MPa. Udává se většinou jako informační parametr na výrobcích TZB (Technické Zařízení Budov).

Číst více

Pan Fitinka

25.10.2016

Nebezpečné plyny v domácnosti

Každý den jsme s nimi v kontaktu a používáme je. Většinou při vaření, topení a ohřev teplé užitkové vody. Dokud nás tyto nebezpečné plyny neohrozí na životě nebo někoho z našich blízkých, nepřipouštíme si, že by se to mohlo něco stát i nám. Ruku na srdce, kolik z vás vyburcovala nějaká reportáž o takovém úmrtí ke koupi detektoru resp. hlásiče? Stačí špatná nebo vůbec žádná údržby a technická závada a neštěstí je tady. Instalujte si detektory plynů a provádějte pravidelné kontroly. Riziko tím eliminujete na minimum.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu