Blog

Pan Fitinka

27.10.2016

Proč mít doma hlásič požáru?

Začneme tím nejjednodušším. Co je vlastně hlásič požáru? Je to jednoduché zařízení, které Vás upozorní na vznikající požár. Detekuje teplo a kouř. I když každý doufá, že se nic nestane, je dobré ho pro větší bezpečnost asi mít. Člověk nikdy neví. Když nastane požár, díky hlásiči jej můžete uhasit v jeho zárodku.

Číst více

Pan Fitinka

25.10.2016

Nastavení teploty u nacvakávací termostatické hlavice Danfoss RA

Teplotu si na hlavici zvládnete nastavit sami. Na stupnici jsou umístěny dvě rysky (šedá trojúhelníková a kosočtvercová). Termostatická hlavice Danfoss je vybavena dvěma omezujícími kolíčky (na zadní straně ručního kolečka). Orientační hodnoty polohy termostatické hlavice Danfoss 2980 v závislosti na teplotě v místnosti jsou: I/5°C;*/7,5°C; 1/12°C; 2/15°C; 3/18°C; 4/21°C; 5/24°C; I/26°C.

Číst více

Pan Fitinka

25.10.2016

Nebezpečné plyny v domácnosti

Každý den jsme s nimi v kontaktu a používáme je. Většinou při vaření, topení a ohřev teplé užitkové vody. Dokud nás tyto nebezpečné plyny neohrozí na životě nebo někoho z našich blízkých, nepřipouštíme si, že by se to mohlo něco stát i nám. Ruku na srdce, kolik z vás vyburcovala nějaká reportáž o takovém úmrtí ke koupi detektoru resp. hlásiče? Stačí špatná nebo vůbec žádná údržby a technická závada a neštěstí je tady. Instalujte si detektory plynů a provádějte pravidelné kontroly. Riziko tím eliminujete na minimum.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu