Blog

Pan Fitinka

01.02.2017

Radiátor Qarnot Q.rad - vyhřejte si místnost počítačem

Počítačový radiátor Qarnot Q.rad zatím pouze pro inteligentní komerční budovy. Je to o možná první sdílený sítový ohřev místností. Vše je založeno na účelném zužitkování odpadního tepla z počítačů. Když jsem o tom poprvé slyšel někdy na přelomu roku 2015/2016, lehce jsem se pousmál a řekl jsem si, že si ještě počkám. Dnes je na trhu už třetí inovace radiátoru. Chlapci a děvčata z Qarnot opět letos vystavovali na CESu v Las Vegas (největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky). Získali za tu dobu spoustu ocenění. Takže je třeba o tom zavčas něco napsat. Radiátor dokáže pohlídat kvalitu vzduchu v místnosti. Rozpozná členy rodiny a nahlásí Vám to na telefon. Má v sobě wifi a když na něj odložíte telefon, tak vám ho i nabije. Skvělá myšlenka a Velký bratr už tady stejně je. Možná je to jeden z budoucích alternativních zdrojů tepla v domácnosti. Bohužel na aplikaci pro rodinný dům nebo byt si musíme ještě počkat.

Číst více

Pan Fitinka

23.01.2017

Termostatické ventily s přednastavením

Od kotle máte řadu radiátorů a ten poslední v řadě už Vám nehřeje. Radiátory máte odvzdušněné, ventily jsou průchozí, tak čím to může být? Co třeba špatně vyvážená soustava? Pokud budete mít u všech radiátorových ventilů nastavený plný průtok, tak se může stát, že ty poslední radiátory už nebudou topit správně. Pokud používáte termostatické radiátorové ventily s přednastavením (ty s čísly), prozradím Vám, jak je správně nastavit, aby vše fungovalo, tak jak má.

Číst více

Pan Fitinka

18.01.2017

Vodoměry a vodoměrné sestavy do rodinných domů

Vodoměry. Zdánlivě jednoznačné téma. Každý si dokáže živě představit, jak vodoměr vypadá. Jak ale o vodoměr pečovat? Nebo jak ho ochráníte proti mrazu? Jak se vodoměry liší? Všechny otázky samozřejmě zodpovíme a přidáme k nim pár dobrých poznatků.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu