Blog

Pan Fitinka

09.10.2016

Co dělat při úniku plynu

Topná sezóna je tady. Abychom byli v teple, je na čase si začít přitápět. Patříte k těm co mají doma topí plynem? Měli byste si dát pozor na nebezpečí úniku plynu. Co dělat při úniku plynu a jaké jsou zásady první pomoci při podezření na otravu plynu? Dočtete se více v článku. A pořád platí, revize, revize, revize ...nezapomínejte na ně, vyplatí se to.

Číst více

Pan Fitinka

18.07.2016

Prodlužte si životnost plynového kotle

Plynový kondenzační kotel si pořizujete 2 krát (max. 3 krát) za život, pokud ovšem nejste sběratelem kotlů nebo máte potřebu měnit kotel každé 3 roky. I u kotle platí přímá úměra mezi pravidelnou údržbou, předcházení rizik a delší životností. Existuje jednoduché řešení. Samočistící magnetický filtr. Prodlouží vám životnost kotle a ochrání výměník. A můžete ho instalovat i dodatečně. Pokud si nejste úplně jisti jaký typ vybrat, rádi vám poradíme a pomůžeme i s instalací. Samočistící magnetický filtr se instaluje na zpětném okruhu (zpátečce) topné vody těsně před kotlem. Zachytává všechny magnetické i nemagnetické nečistoty.

Číst více

Pan Fitinka

02.07.2016

Oxid uhelnatý je tichý zabiják

Oxid uhelnatý je nebezpečný tím, že se mnohem lépe než kyslík váže na krevní barvivo hemoglobin. To znamená, že má "přednost" před kyslíkem. A hemoglobin se mnohem hůře oxidu uhelnatého zbavuje. Jde o plyn, který není cítit a je velmi nebezpečný. Doporučil bych umístit do každé místnosti, kde je plynový spotřebič a kde je minimální odvětrání. Plastová okna a různé izolace, kterými si vylepšujeme bydlení, mohou odvětrání jedovatých zplodin výrazně ztížit.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu