Blog

Pan Fitinka

23.03.2017

Tepelné čerpadlo je čistá energie

Tepelné čerpadlo vás udělá nezávislým. Vezměte v potaz dostupnost fosilních paliv a stejně tak i nespočitatelně zvyšující se ceny energií. Tepelné čerpadlo funguje víceméně jako lednička, jen trochu naopak. Princip je jednoduchý. Chladivo v tepelném čerpadle přijímá teplo ze svého okolí a pomocí jednoduchých fyzikálních procesů ho předává dál do topného systému nebo akumulační nádoby. Celý pracovní cyklus tepelného čerpadla se opakuje znova a znova ve 4 přesných krocích. Čistá práce.

Číst více

Pan Fitinka

15.03.2017

Jak na to aby byla voda stále dobrá?

I když voda nepatří mezi živiny, je pro lidský organismus nezbytná a je zároveň rozpouštědlem většiny živin. Také pomáhá regulovat tělesnou teplotu a umožňuje trávicí procesy. Dospělý člověk by měl denně přijmout kolem 2-3 litrů tekutin. Ale jak na to, aby byla voda stále dobrá? Přinášíme vám několik jednoduchých rad.

Číst více

Pan Fitinka

09.03.2017

Větrejte chytře a řízeně

Věděli jste, že při špatném větrání může být vzduch v domácím prostředí několikanásobně horší než venkovní? Plastová okna a dokonalá izolace omezují přirozenou cirkulaci vzduchu. Bez přirozené cirkulace nelze dostatečně odvádět vlhkost (zvýšená vlhkost je ideální prostředí pro vznik plísní) nebo těkavé látky, které se uvolňují ze stavebních materiálů nebo chemická rezidua domácích produktů v domácím prostředí. Vaření, sprchování, vytápění, úklid a třeba i dýchání má zásadní vliv na kvalitu domácího vzduchu. Nedostatečné a nekvalitní větrání může vést k nepříjemným pocitům, bolestem hlavy, alergiím nebo neustálému pocitu únavy. Větrejte dostatečně tam, kde je to potřeba a bydlete zdravě.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu