Blog

Pan Fitinka

23.03.2017

Tepelné čerpadlo je čistá energie

Tepelné čerpadlo vás udělá nezávislým. Vezměte v potaz dostupnost fosilních paliv a stejně tak i nespočitatelně zvyšující se ceny energií. Tepelné čerpadlo funguje víceméně jako lednička, jen trochu naopak. Princip je jednoduchý. Chladivo v tepelném čerpadle přijímá teplo ze svého okolí a pomocí jednoduchých fyzikálních procesů ho předává dál do topného systému nebo akumulační nádoby. Celý pracovní cyklus tepelného čerpadla se opakuje znova a znova ve 4 přesných krocích. Čistá práce.

Číst více

Pan Fitinka

08.01.2017

Nulový vs. aktivní dům

Evropská unie přijímá stále nové závazky. Tentokrát se zaměřuje na výstavbu domů. Podle nového zákona se od roku 2020 můžou stavět pouze domy s téměř nulovou spotřebou energie. Tzn. nulové domy nebo aktivní domy. Jsou to stavby ještě o kousek lepší než pasivní nebo nízkoenergetické domy. Jaké mají výhody? Co vlastně nulové a aktivní domy umí?

Číst více

Pan Fitinka

22.12.2016

Kompletní ochrana Vašeho plynového kondenzačního kotle, tepelného čerpadla a celého topného systému

Při běžném provozu se v topném systému postupem času začnou tvořit nečistoty, které Vám mohou poškodit např. výměník nebo i oběhové čerpadlo, které jsou důležitou součásti např. plynového kondenzačního kotle nebo tepelného čerpadla. Výměník a oběhové čerpadlo jsou jako srdce topného systému a to srdce byste měli umět chránit. Pokud srdce funguje správně funguje správně i celý systém. Instalací magnetického separátoru nečistot do topného systému dokonale ochráníte výměník i oběhové čerpadlo. Prodloužíte tím i životnost plynového kondenzačního kotle nebo tepelného čerpadla a ušetříte peníze za případnou opravu výměníku nebo oběhového čerpadla. Navíc si magnetický separátor nečistot dokážete pravidelně vyčistit sami a nepotřebujete k tomu volat odborníka.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu