Blog

Pan Fitinka

08.01.2017

Nulový vs. aktivní dům

Evropská unie přijímá stále nové závazky. Tentokrát se zaměřuje na výstavbu domů. Podle nového zákona se od roku 2020 můžou stavět pouze domy s téměř nulovou spotřebou energie. Tzn. nulové domy nebo aktivní domy. Jsou to stavby ještě o kousek lepší než pasivní nebo nízkoenergetické domy. Jaké mají výhody? Co vlastně nulové a aktivní domy umí?

Číst více

Pan Fitinka

13.11.2016

Nízkoenergetický vs. pasivní dům

Nízkoenergetický nebo pasivní dům, co si pod tím představit? Jsou to úsporné stavby. Nabízí příjemné vnitřní prostředí, vysoký komfort bydlení a HLAVNĚ nižší náklady na energie. Nejsou ale stejné. V čem se liší? Je výhodné si takový dům pořídit? Kdy se nám investice vrátí zpátky? Připravili jsme pro vás stručné shrnutí.

Číst více

Pan Fitinka

17.10.2016

Vzduch potřebujeme k životu všichni, dopřejme si kvalitu

Dobře tepelně izolovaný dům. Kvalitní plastová okna. Minimální náklady na vytápění. Skoro žádná cirkulace. Vydýchaný vzduch. Venku zimní počasí. Zvýšená vlhkost z kuchyně a koupelny. Panelákový byt. A plíseň je tady. A to nemluvím o možná trochu zvýšené koncentraci oxidu uhličitého z vydýchaného vzduchu. Pokud to nechcete řešit kompletním rozvodem ventilace po bytě a máte v panelákové kuchyni v obvodové zdi větrací otvor po špíži, máte vyhráno. Ventilátor dejte do větracího otvoru, zapněte do zásuvky a s výměnou vzduchu můžete začít. Rovnoměrnou cirkulaci vzduchu v bytě Vám zajistí netěsnosti ve dveřích jednotlivých místností. U rodinného domu se to dá vyřešit kompletní rekuperaci. Větrejte s úsporou tepla.

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu