Blog

Pan Fitinka

20.04.2018

Žili první instalatéři na Orknejích?

Skara Brae, osada na Orknejských ostrovech, kterou na několik tisíc let zakryl písek. Až vichřice roku 1850 odhalila chatrče z červeného pískovce, které poskytovaly domov malé uzavřené komunitě lidí před více než 5 100 lety. Důmyslné stavby a propracované nástroje nebyly jedinou doménou obyvatel ostrova Mainland ležícího severně od Skotska, kde se stýká Severní moře s Atlantikem. Pravděpodobně jako první na světě vybudovali i plně funkční kanalizační systém, který neměl ve své době obdoby.

Číst více

Pan Fitinka

12.02.2018

Správná péče začíná už při instalaci. Vyřešte problémy se zanášením vsakovacích tunelů a udržte je ve formě

Čištění vsakovacího mechanismu přestavuje řešitelný ale komplikovaný problém. Při představě výkopu celého systému vám právem vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Raději se problémům vyhněte a pokuste se zamezit zanášení tunelu už v zárodku. Existují způsoby, jak zabránit ukládání bahna a nečistot. Stačí dodržet několik jednoduchých zásad, díky kterým se vyhnete starostem. Ušetříte tak nejen čas, ale i peníze a nervy.

Číst více

Pan Fitinka

14.01.2018

Vyřešte potíže s rozdílnými průměry kanalizačního potrubí. Pružné spojky, redukce a tvarovky tolerují odchylky i deformace!

Dřepíte nad prasklým kanalizačním potrubím, hlavu v dlaních a řešení v nedohlednu? Potřebujete spojit dva konkrétní kusy potrubí, ale už od pohledu je vám jasné, že spolu zkrátka nehrají? Odlišný průměr, různé materiály, katastrofa za rohem a nová pečlivě vybraná vana stojí v koutě, zatímco marně přemýšlíte, jak ji na kanalizaci napojíte. Už se vidíte, jak ji s obtížemi transportujete zpět k prodejci a plánujete rekonstrukci celé koupelny? Nebo vás jen tlačí čas a poškozené trubky se vám smějí do obličeje? Pak nezoufejte, řešení je jednodušší, než si myslíte. Vsaďte na pružné spojky a redukce!

Číst více
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu