Voda je dobrý sluha, ale i zlý pán. Zpětné kanalizační klapky udrží dešťovou a odpadní vodu mimo váš domov

pan Fitinka 10.01.2018

Intenzivní dešťové přeháňky a přívalové deště jsou čím dál častější, a vy přemýšlíte, co takové množství vody udělá s vaší kanalizací? Nová zástavba, nedostatečná velikost veřejné kanalizace nebo prudký vzestup hladiny vody dokážou způsobit problémy se zpětným průtokem dešťové vody. Pořiďte si proto kvalitní protizáplavové kanalizační klapky a ukažte vodě jasný směr. Ven z vašeho domu.

Vykažte vodu i hlodavce ze svého domova

Zpětné klapky jsou užitečným protizáplavovým zařízením, které je vhodné nainstalovat, když hrozí potíže se zpětným průtokem dešťové či odpadní vody. Tato situace může nastat z mnoha příčin a následky jsou vždy nepříjemné. Nikdo se asi nechce ve vlastním domě brodit vodou, která se mu přihrne pokaždé, když začne více pršet. A to nemluvíme o tom, že odpadní kanalizace jsou oblíbenými cestičkami všemožných hlodavců, kteří se snaží utrhnout si trochu tepla z našeho domova. A nájem rozhodně platit nebudou.

Průtok uzavřen!

Jak zpětné klapky fungují? Jedná se o zařízení, které v závislosti na své konstrukci obsahuje jednu až dvě pohyblivé klapky. V běžném provozu jsou klapky uvolněny a umožňují odchod vody do veřejné kanalizace. Při zpětném průtoku dojde k uzavření klapky a voda se tak nedostane zpět do systému kanalizace domu. Stejně účinně zabrání i průchodu hlodavců a dalších živočichů. Zpětné klapky Capricorn si hravě poradí s odvodem dešťové vody, stačí je nainstalovat v horizontální poloze, aby byla zajištěna jejich správná funkce.

Jedna nebo dvě?

Dvojklapkové zpětné klapky poskytují dvojnásobnou ochranu před zpětným průtokem. V případě zanesení první klapky nečistotami nebo při poškození těsnění, dojde k uzavření druhé klapky, která zamezí vodě v průchodu nežádoucím směrem. Klapky z produktové řady REDI Ottima jsou ideálním řešením pro odvod odpadní i dešťové vody. Jejich údržba je jednoduchá a zvládne ji bez problému každý. Tak je nainstalujte dříve, než začne pršet.

Nebojte se každé bouřky. Pořiďte si zpětné kanalizační klapky z našeho sortimentu. Rádi vám s výběrem poradíme!

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu