Neztrácejte čas plánováním podlahového topení. Optimální řešení navrhneme vašemu domovu na míru!

pan Fitinka 17.01.2018

Plánujete výstavbu podlahového topení, ale lámete si hlavu nad tím, jak si všechno správně propočítat? Prošli jste už hromadu informací, kvanta výpočtů a stejně si nejste jistí, zda vám vše dokonale sedí? Dát si veškeré informace dohromady není zrovna jednoduché, a proto vám nabízíme pomocnou ruku. Stačí, když nám svěříte potřebné údaje a my se postaráme, aby všechno sedělo. Do puntíku!

Přirozené a ekonomické

Podlahové topení je hitem ve způsobu vytápění domova. Je ekonomické, nevyžaduje tolik energie jako vytápění pomocí radiátorů a vytváří příjemné přirozené teplo, které sálá od podlahy vzhůru. Pro jeho vyhřátí vám stačí max. pouhých 45°C. Tak zapomeňte na radiátory a klidně se posaďte na zem, zima vám rozhodně nebude.

Jde to i svépomocí, ale má to háček

V jednom z našich článků jsme vás seznámili se způsobem, jak si můžete potřebný materiál svépomocí spočítat. Díky jednoduchým matematickým propočtům dostanete hrubý odhad, ke kterému je vhodné připočítat 10 % materiálu na rezervy. Snadno tak získáte základní přehled, který však nezohledňuje specifika vaší stavby, případné tepelné ztráty ani lokalitu. Optimální řešení na míru vašemu domovu přitom pomůže snížit náklady na vytápění. Tato investice do budoucnosti se rozhodně neztratí.

Sejmeme břímě výpočtů z vašich ramen

Ideální řešení zakládáme na maximálním množství dat. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud nám svěříte informace o půdorysu vaší budovy a složení a tloušťce obvodového zdiva včetně zateplení. Okótovaný půdorys nám pomůže vyměřit hustotu sítě podlahového topení a naplánovat umístění jednotlivých komponentů. Tím však naše práce nekončí. Informace o tloušťce izolace ve střeše a v podlaze nám dá představu o míře vytápění. Efektivitu podlahového topení ovlivní i vybraná podlahová krytina. Rozdílných výsledků dosáhnete při kombinaci s kobercem, dřevěným povrchem či dlažbou. I maličkosti mohou hrát velkou roli.

Ideální právě pro vás

Hory nebo nížina. I lokalita má při plánování zásadní vliv. Celoroční klima a proměnlivost počasí jsou důležitými faktory, které ovlivní míru vytápění vašeho domova. Do oken vám koukat nebudeme, ale jejich velikost a typ zasklení nám poskytnou přehled o případných tepelných ztrátách. Ve výsledném návrhu zohledníme všechny relevantní faktory a do vašich rukou vložíme řešení, které vám ušetří nejen čas, ale i peníze a energii.

Rádi zodpovíme vaše dotazy a individuálně vyřešíme všechny problémy. Tak neváhejte a kontaktujte nás ještě dnes!

 

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu