Větrání s rekuperací pod taktovkou české společnosti KORADO potěší nejen alergiky

pan Fitinka 27.02.2018

Pro zdravé klima v domácnosti je důležitý ideální poměr vlhkosti vzduchu a eliminace škodlivin v ovzduší. Nadměrná vlhkost je rájem pro plísně, které mohou negativně ovlivnit zdraví vás i vašich blízkých. Užívejte si čistý zdravý vzduch, zbavte se vlhkosti a díky rekuperaci zachovejte tepelnou energii ve vašem domově. Ušetříte tak nejen své zdraví, ale také peněženku. Podívejte se s námi na decentrální rekuperační jednotky KORADO Korasmart.

Zbavte se vlhkosti i alergenů

Odstranění přebytečné vlhkosti při zachování tepelné energie není jedinou výhodou větrací jednotky Korasmart 1100 s rekuperací. Máte v domácnosti malé děti, alergiky nebo astmatiky? Ulevte jejich obtížím a vyžeňte alergeny z vašeho domova. Prach ani pyl nemají proti filtračnímu systému nejmenší šanci. Pravidelné větrání dokáže zbavit obydlí přebytečné vlhkosti, zároveň ale odvádí teplo ven a zvyšuje spotřebu energie. S decentrální větrací jednotkou KORADO budete větrat bez otevření oken a všechno teplo zůstane v místnosti. Toto chytré řešení potěší každého ekologa díky nízké energetické náročnosti.

Tiché řešení pro klidný spánek

Hledáte řešení pro ložnice a dětské pokoje, ale bojíte se rušivých zvuků, které by negativně ovlivnily váš spánek? Zvolte jednotku, která má nízký provozní hluk. Korasmart 1400 s rekuperací má na nejnižší stupeň hlasitost 23 dB, na nejvyšší pak pouhých 40 dB. A co víc, účinně tlumí rušivé zvuky z venku. Spát pod otevřeným oknem už není alternativa. S dálkovým ovladačem nastavíte hodnotu maximální vlhkosti i teploty, přesně podle vašich představ. Integrovaný uhlíkový filtr účinně zbaví vzduch všech alergenů a nečistot, které mohou zatěžovat vaše dýchací cesty.

Malé a účinné

Konstrukčně zajímavým počinem je lokální větrací jednotka Korasmart Tube 2400. Centrum jednotky je umístěno přímo v trubce, která prochází obvodovou zdí. Odsávaný znečištěný vzduch předává energii tepelnému výměníku, a tím zajišťuje zpětné získávání tepla s efektivitou 90 %. Jednotka Korasmart Tube po dobu jedné minuty vzduch odvádí, poté změní směr a další minutu přivádí čerstvý vzduch obohacený o teplo. Pokud chcete vzduch současně odvádět i přivádět, nainstalujte dvě jednotky naproti sobě.

Začněte psát historii svého domova s decentrálními jednotkami KORADO.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu