Tlakové vs. beztlakové ohřívače vody

pan Fitinka 06.08.2019

Potřebujete v novostavbě při rekonstrukci vyřešit ohřev užitkové vody? Vaše potřeby mohou vyřešit moderní tlakové nebo beztlakové ohřívače vody. Řekneme vám, jaký je mezi nimi rozdíl.

Tlakové vs. beztlakové ohřívače vody

Vybrat si vhodný ohřívač vody pro domácnost nebývá pro uživatele vždy jednoduché. Výběr je potřeba dobře promyslet.

Musí se zohlednit individuální potřeby, možnosti a kritéria jako:

Konkrétní požadavky dokážou plnohodnotně vyřešit tlakové nebo beztlakové ohřívače vody německého výrobce Clage

Jaký je mezi nimi rozdíl?

Tlakové a beztlakové ohřívače vody Clage patří do kategorie elektrických ohřívačů. Podle konkrétních potřeb si každý uživatel může vybrat variantu, která je pro něj nejvhodnější. Umísťují se nad umyvadlo nebo pod umyvadlo. Jsou vhodným řešením pro místa, která nemají vzdálený centrální zdroj teplé vody. 


Tlakové ohřívače jsou určeny pro více odběrných míst. Beztlakové obvykle pouze pro jedno odběrné místo. V obou případech je hlavní výhodou rychlý ohřev malého množství vody, např. při mytí rukou, nádobí a podobně.
 

Beztlakové ohřívače představují většinou varianty s menším objemem vody. K jejich provozu je nutná speciální beztlaková baterie, ale není potřebná instalace pojistného ventilu. Beztlakový ohřívač není trvale vystavený tlaku vodovodnímu řádu, takže při spuštění teplé vody vtéká do ohřívače přes speciální baterii studená voda, která následně vytlačuje teplou vodu z ohřívače. Doporučuje se, aby jeho připojovací hadičky byly přímé a bez průvěsu. 


Tlakové ohřívače patří do kategorie ohřívačů s větším objemem vody. K jejich provozu lze využít libovolnou, běžnou vodovodní baterii, ale je nutná instalace pojistného ventilu. Vhodné jsou zejména tam, kde se počítá s větším odběrem teplé vody nebo k zásobování více odběrných míst současně.


V obou případech jde o řešení, které není náročné na prostor, šetří provozní náklady, poskytují komfort v podobě okamžitě dostupné teplé vody a jsou šetrné k životnímu prostředí.
 

Pokud si nejste jisti s výběrem, zavolejte na +420 776 788 575 nebo pište na info@panfitinka.cz.

Líbil se Vám tento článek? Dejte nás o tom vědět jeho sdílením či likem.

 

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu