Tichý, účinný a úsporný. S elegantním ventilátorem ECOAIR poznáte výhody decentrální rekuperace. Bez zatížení vašeho rozpočtu a ušních bubínků

pan Fitinka 03.02.2018

Ventilátory mohou být nejen účinné a krásné na pohled, ale i takřka bezhlučné. Stačí k tomu důmyslná konstrukce, kvalitní provedení a špetka španělského umu. Kde jiní selhali, tam vytvořila společnost Soler & Palau malý radiální ventilátor, který nadchne elegantním designem a překvapí tichým chodem. V čem tkví jeho tajemství? Podívejte se s námi na produktovou řadu ECOAIR Design Ecowatt a poznejte výhody decentrální rekuperace.

Správné lokální řešení

Principem decentrální rekuperace je umístění větrací jednotky ve vybrané místnosti, kde je potřeba zajistit pravidelnou výměnu vzduchu bez tepelných ztrát. Lokální rekuperační jednotku snadno nainstalujete vertikálně i horizontálně do obvodové zdi. Vzduch je odváděn přímo skrze zeď nebo přes odvodní potrubí v závislosti na typu instalace. Své místo najde ECOAIR především v koupelnách, na WC a v malých prostorách, kde je zvýšená koncentrace odpadního vzduchu. Díky nízké spotřebě je ventilátor ideální volbou pro nepřetržitý provoz. Na první pohled elegantní ECOAIR Design Ecowatt se hodí do klasického i moderního interiéru.

Konstrukce promyšlená do posledního detailu

Tělo ventilátoru tvoří skříň z ABS, která v sobě ukrývá účinný EC motor a oběžné kolo s lopatkami zahnutými vpřed. Motor má velmi nízkou spotřebu, která nepřesáhne hodnotu 7 W a nepřipraví vám nepříjemné chvíle nad vyúčtováním elektřiny. Radiální ventilátor ECOAIR je vybaven gumovými absorbéry, které dokonale pohlcují vibrace vznikající za chodu motoru. Hlučnost díky nim nepřesahuje hodnotu 35 dB. Celá vnitřní část je navíc krytá kovovým filtrem, který zabrání průchodu nečistot a prachu. Výkon ventilátoru je navíc automaticky přizpůsobován podmínkám vzduchotechnické instalace.

Vybírejte ze čtyř variant

Účinné ventilátory ECOAIR se vyrábějí hned ve čtyřech variantách, které se vzájemně neliší vzhledem ani velikostí, pouze počtem funkcí. Základní řada S umožňuje trvalý chod s nízkým průtokem vzduchu, který lze zvýšit pomocí externího spínače. Řada T obsahuje navíc možnost nastavení doběhu v rozmezí 1-30 minut. Druhá nejvyšší řada nese označení H a její výhodou je automatické zvýšení výkonu na pokyn interního čidla vlhkosti. Nejvyšší řada M pak obsahuje všechny zmíněné funkce doplněné o možnost zvýšení výkonu pomocí interního tahového spínače. Tak vybírejte pečlivě, vaše spokojenost je to hlavní!  

Všechny zmíněné řady ventilátorů ECOAIR jsou dostupné v našem e-shopu. Která vyhrála právě u vás?

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu