Slunce je dobrý sluha a vy se můžete stát jeho nejlepším pánem

pan Fitinka 01.03.2017

Věděli jste?

Na vytápění domu využijeme až 70 % z celkové spotřeby energie, v procentuálním vyjádření se na druhém místě umístil ohřev vody a až na poslední příčce se nachází elektrická energie, určená na provoz domácích spotřebičů. Přitápění i ohřev vody solární systémy zvládnou levou zadní, tak proč nevyužít energii, kterou nám slunce půjčí bez úroků a poplatků?

Solární systém, který šetří vaše prasátko

Ohřev vody, svícení, předehřev, nabíjení mobilního telefonu i autobaterie, osvětlení zahrady. Hádejte, co mají tyto pojmy společného, možná už tušíte, že je spojuje sluneční energie, která nám díky solárním systémům, dokáže dlouhodobě ušetřit náklady na energii.

Jak dochází k přeměně sluneční energie?

Sluneční energie je díky solárním systémům přeměněna na teplo, které je předáno teplonosnému médiu. Tepelná energie se poté dále využívá. Solární systémy dělíme na fotovoltaické a fototermické. Fotovoltaické systémy přeměňují sluneční záření přímo na elektřinu, zatímco fototermické systémy dokáží přeměnit sluneční záření na teplo.

Jak využít teplo z naší nejjasnější hvězdy?

Pojďme si přiblížit, jaké jsou nejčastější způsoby využití solární energii nejen v domácnosti. A nebojte, solární energie se jen tak nevyčerpá, podle vědců nám Slunce bude svítit dalších 5 až 7 miliard let.

Ze studeného bazénu vířivka!

Přiznáváme, nadpis je možná trošku nadsazený, ale sluneční energie vám opravdu dokáže napomoci k ohřevu vody ve venkovním bazénu, například za využití solárních kolektorů. Také každodenní život v domácnosti bez teplé vody je pro většinu z nás nepředstavitelný, vsaďte na solární ohřev vody, tato investice se vám velmi brzy vrátí.

Venku mráz, doma Havaj

Využití sluneční energie s pomocí solárního vytápění je ideální volbou pro přitápění nejen v domácnostech, ale také v rekreačních objektech, sportovištích a sociálních a zdravotnických zařízeních. Solární systémy navíc mohou spolupracovat s ostatními zdroji tepla.

Tak co, jdete do úspory energie s námi? Klidně se ptejte, poradíme Vám jak na to.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu