S elastomery na poničené gumové válce i dopravníkové pásy

pan Fitinka 03.07.2018

Pogumované díly vystavené mechanické zátěži, nárazům či tření postupem času praskají nebo se deformují. Jejich výměna či oprava může být finančně i časově velmi náročná a mnohdy je třeba přistoupit k rychlému řešení bez zbytečných odkladů. Pro tyto situace se hodí kvalitní elastomery, které povrch vyspraví během krátké doby. 

Snadná pomoc pro gumové díly

Rychlé a účinné řešení, které zvládnete během chvilky, dokáže zachránit provoz leckterého zařízení. Ať už stojíte před porouchaným gumovým válcem nebo lisem, sáhněte po elastomeru Chemstr, který si s gumovými díly snadno poradí. Vybrat si můžete z několika základních elastomerů, mezi kterými naleznete i Super rychlý elastomer EXR 80 určený pro maximálně rychlé vytvrdnutí. 

Rychlá oprava za studena

Aplikace elastomeru se provádí pomocí špachtle, kterou se směs nanáší v dostatečně silné vrstvě. Ta může dosahovat výše až 6 mm. Vzhledem k tomu, že elastomery Chemstr tvrdnou za studena, nedochází k deformaci gumového materiálu. Vhodný elastomer vyberete podle žádané výsledné tvrdosti. Elastomer P60 dosahuje tvrdosti 60 shore, Elastomer P80 pak tvrdosti 80 shore. Před nanesením pasty nezapomeňte povrch dostatečně očistit, hladké povrchy pro lepší přilnavost zdrsněte. Vyspravený povrch se vyznačuje vysokou mechanickou odolností a pružností.

Stačí 30 minut

V provozech, kde je potřeba dosáhnout velmi rychlého výsledku, oceníte rychlý elastomer EXR 80, který dosahuje mechanické pevnosti už po 30 minutách od aplikace, a navíc se vyznačuje tvrdostí 80 shore. Tyto vlastnosti využijete při opravě mnoha různých povrchů, u kterých je potřeba zajistit nejen mechanickou odolnost vůči nárazům a otěru, ale také dostatečnou pružnost. Po Chemstr elastomeru sáhněte, kdykoliv potřebujete opravithadice, ventily, těsnění nebo i dopravníkové pásy či gumové válce. Vyřešíte tak malé i velké nesnáze v krátkém čase, který neohrozí produktivitu vašeho provozu.

Kvalitní elastomer je dobré mít neustále po ruce, tak neváhejte s jeho koupí, ať není příliš pozdě.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu