Rodinná firma s dlouhou tradicí. Představíme vám ty nejlepší produkty britské společnosti John Guest

pan Fitinka 31.01.2018

Vítěz mnoha prestižních ocenění. Více jak padesátiletá historie. Deset dceřiných společností a tisíce distributorů. Jedinečný proces výroby a přísná kontrola finálních produktů. Britský gigant na poli sanitární techniky, vytápění, systémů pro tlakový vzduch, nápojové techniky a mnoha dalšího dlouhodobě vyniká v nalézání originálních řešení. V čem spočívá úspěch britské rodinné firmy John Guest?

Od nákresu až po finální produkt

Firma John Guest si dlouhodobě zakládá na maximální kontrole celého výrobního procesu. Pod palcem má vše od počáteční koncepce, přes výrobu nástrojů až po finální produkt, který opouští linku jako dokonalý kus nejvyšší kvality. Díky tomuto postupu dokáže firma pružně reagovat na nastupující trendy, novinky v oboru i nápady svých zákazníků. Tvrdá práce zakladatele Johna Guesta dovedla firmu k trojnásobnému vítězství ceny za export Queen´s Award for Export Achievement a v roce 2005 také k získání ocenění na poli inovace The Queen´s Awards For Enterprise: Innovation 2005.

Inovace a vysoká kvalita

Široká nabídka produktů firmy John Guest uspokojí i náročné zákazníky a přední mezinárodní organizace. Mezi nejvyhledávanější produkty patří bezpochyby nástrčné spojky pro velké množství aplikací. Technologický pokrok přišel společně s produktovou řadou Speedfit, která znamenala přelom ve spojování potrubí. Fitinky Speedfit zkrátily instalační časy, zjednodušily manipulaci a umožnily opakované spojení a rozpojení trubek. Kvalitní provedení, dlouhá životnost a odolnost vůči korozi je předurčují pro použití v systémech s horkou i studenou vodou, vytápěcích i chladících systémech.

Česká trubka v trubce

Zatímco je celý sortiment vyráběn ve Velké Británii, princip „trubka v trubce“ pochází od dceřiné společnosti John Guest Czech sídlící v České republice. Systém je postaven na přítomnosti teplovodní smyčky, ve které cirkuluje teplá voda mezi teplovodním zásobníkem a vodovodní baterií. Výhodu trubky v trubce pocítíte ve chvíli, kdy otočíte kohoutkem a okamžitě začne téct teplá voda. Bez zbytečných prodlev. O významnosti tohoto systému svědčí i získání jedné z hlavních cen v soutěži Výrobek roku 2009.

Vítejte na prahu našeho nového seriálu. V následujících článcích vám představíme nejzajímavější produkty firmy John Guest. Nenechte si je ujít!

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu