Proč mít doma hlásič požáru?

pan Fitinka 27.10.2016

Autonomní hlásiče požáru

Hlásič požáru včas zjistí vznikající požár a upozorní na něj přítomné osoby. Chrání majetek, ale hlavně naše životy. Je to krabička s detektorem požáru a s vizuální a akustickou sirénou (cca 85 dB).

Proč si pořídit hlásič požáru

Včasně zjistí vznikající požár a upozorní na něj pomocí zabudované sirény.

Spolehlivě vás probudí. Nebo upozorní sousedy, že u vás není něco v pořádku.

Jednoduchá a rychlá instalace. Nenáročné požadavky na provoz a napájení a jsou cenově dostupné.

Údržba hlásiče požáru

Hlásič akusticky signalizuje slabé baterie. Pravidelně provádějte kontrolu činnosti hlásiče pomocí tlačítka TEST. Pravidelně čistěte nasávací otvory hlásiče požáru např. vysavačem. Říďte se dalšími pokyny v návodu výrobce.

Rozmístění hlásiče požáru

Pro jednotlivé místnosti zvolte vhodný typ hlásiče požáru, omezíte tak plané poplachy. Hlásič požáru, který reaguje na kouř neumisťujte do prašných prostor, do vlhkých prostor (koupelna), do blízkosti ventilátorů a zdrojů tepla. Hlásič by měl být umístěn uprostřed pod stropem hlídané místnosti. Maximální hlídaná plocha jedním hlásičem je 60 m2. Vzdálenost mezi hlásičem a podlahou by měla být maximálně 6 metrů.

Jak ideálně rozmístit hlásiče požáru?

1. Minimální varianta - schodiště a předsíň

2. Stření varianta - schodiště, předsíň, obývací pokoj, ložnice

3. Maximální varianta - schodiště, předsíň, obývací pokoj, ložnice, kuchyň, dětský pokoj, hala, sklep. V prostorách, kde se vyskytují kuřáci a kde jsou užívána topidla všech druhů

Hlásiče požáru a kouře >>>

 

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu