O sběrači a pružné spojce

pan Fitinka 19.01.2018

Byla jednou jedna spojka. Ale nebyla to obyčejná spojka! Byla to pružná spojka Flexseal, která se stala skvělým parťákem pro každý okapový sběrač. Spolu tvoří dokonale sehraný pár, který zbaví dešťovou vodu listí, jehličí a jiných pevných částic. Jak se ti dva vůbec dali dohromady? A proč to tomuhle na první pohled nesourodému páru tak skvěle klape? Inu, to bylo tak…

Pro malé i velké střechy

Okapový sběrač je pomocník, který díky integrovanému filtru odděluje všechny nečistoty, které společně s dešťovou vodou protékají okapem. Čistá dešťová voda pak natéká do připravené nádoby, kde čeká na další využití. Díky okapovému sběrači není třeba vybírat napadané listí, jehličí ani jiné pevné částice. Je to takřka ideální mechanismus. Ovšem pouze v případě, že má váš okap kruhový průměr maximálně 110 cm. V opačném případě není možné sběrač napojit přímo. Kvůli náhradnímu řešení ale nevymýšlejte složité konstrukce. My už jsme vše vymysleli vás. Tak se pohodlně usaďte. Začínáme!

Na scénu přichází pružná spojka

V okamžiku, kdy okapový filtr definitivně odmítl spolupracovat s okapovou rourou o větším průměru, se na scéně objevila zachránkyně. A tak se okapový sběrač poprvé setkal s pružnou spojkou. Ačkoliv byla původně stvořena pro zcela jiné partnerství, padla si se sběračem ihned do noty. Její pružné tělo bez okolků přijalo mezidíl v podobě roury o užším průměru, se kterým si už okapový filtr bez problémů poradil. Nečistoty dál propadaly okapem dolů, zatímco všechna dešťová voda putovala do připravené nádrže. Ale pohádky ještě nebyl konec.

V zimě i v létě, v mrazu i v teple

Graf totiž není ledajaký sběrač dešťové vody. Nejen, že detekuje výšku hladiny připojené nádrže, a tak zabrání jejímu přetékání, ale navíc jej lze používat v letním i zimním režimu. Zatímco v létě je ideální čas na sběr dešťové vody, v zimě by mohlo snadno dojít k prasknutí vodní nádrže. V letním provozu tak voda natéká do nádoby, ale po přepnutí na zimní provoz odtéká společně s nečistotami okapem ven. Nemusíte v zimě kontrolovat nádrž ani sběrač složitě demontovat, jednoduše jej přepněte do zimního režimu. A na jaře? Pouze obnovíte jeho funkci. Konec zvonec.

Naší pohádky je možná konec, ale ta vaše právě začíná. Tak který sběrač si u nás vyberete?

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu