Nechte zeleň vzkvétat. Se zatravňovacími rohožemi vybudujete zahradu takřka kdekoliv. Třeba i na střeše

pan Fitinka 21.02.2018

Kvůli malému pozemku se nemusíte vzdávat představy zeleného trávníku. Stačí zvolit chytré řešení a využít všechny dostupné plochy. Třeba střechu. Zelená střecha se může stát vaší oázou klidu a odpočinku. Rozrůstající se města komplikují každodenní kontakt s přírodou a zeleň na střeše domu může být jedinou možností, jak si ho zachovat. Pokud je vaše střecha vhodná pro instalaci plastových rohoží, máte napůl vyhráno.

Zelený ekosystém přímo nad hlavou

Je vaše střecha dobře zaizolovaná a její sklon je maximálně 30°? Pak můžete začít jednat se statikem o zatravnění jejího povrchu. Každá střecha má určeno maximální zatížení, které vychází z její konstrukce. Statik vám pomůže zjistit tuto hodnotu a doporučí vhodná řešení. Pro zatravnění je nutno položit několik vrstev materiálu, který poslouží jako vhodné podloží pro trávu a rostliny a ochrání povrch střechy. Pro správný růst je nutné přivést k rostlinám dostatek vody, ale konstrukce střechy vyžaduje i efektivní odvádění jejích přebytků. O to se postarají plastové rohože Geoplast Drainroof.

Vysoká nosnost a optimální hospodaření s vodou

Plastové rohože Drainroof od italského výrobce Geoplast se postarají, aby vaše střecha jen vzkvétala. Jejich konstrukce s odvodnými kanálky a perforovaným povrchem umožňuje rychlé vstřebávání dešťové vody a kopulovitý tvar zajistí dostatečné provzdušnění díky oddělení zeleně od podkladu. Nemusíte řešit, kam šlapete. Plastové rohože jsou stvořeny pro zatížení více jak 3000 kg/m2 a snesou i hospodaření pomocí lehké zahradní techniky. V podpůrných nohách zůstává přebytečná voda uskladněna pro zavlažování v období většího sucha. Promyšlený systém pomáhá vytvořit vlastní zelený ekosystém, který si můžete upravit k obrazu svému.

Extenzivní nebo intenzivní střešní zahrada?

Množství a typ vhodné zeleně závisí na nosnosti vaší střechy. Střešní zahrady se pro přehlednost rozdělují na extenzivní a intenzivní. Extenzivní zahrady jsou limitovány nosností 300 kg/m2 a jsou vhodné pro růst menších vytrvalých rostlin, které nemají problém se střídáním extrémních podmínek. Intenzivní střešní zahrady mají nosnost až 1000 kg/m2, což znamená, že lze použít větší množství zeminy. V případě plastových rohoží Drainroof se jedná o vrstvu silnou až 150 cm. V takových podmínkách můžete zasadit nejen květiny, ale také keře a nízké stromy.

Máte už jasnou představu o vzhledu vaší střešní zahrady? Tak nakupte rohože a dejte se do práce. Jaro je nejlepší čas výsadbu trvalek.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu