Keramické povlaky jako účinná ochrana proti působení vody, chemikálií i tření

pan Fitinka 19.06.2018

Prodlužte životnost vodních turbín, oběžných kol i mechanických zařízení s produkty Chemstr

Úkolem keramických povlaků je vytvořit dokonale hladký povrch, který odolá chemickým látkám a ochrání díl před dalším poškozením. Opravte nádrže na vodu, vodní turbíny či oběžná kola a zvyšte jejich odolnost vůči chemickému i mechanickému zatížení pomocí keramického nátěru, který jen tak něco nezdolá.

Voda už nic nezmůže

Kovové díly, které jsou v neustálém kontaktu s vodou prokazují větší náchylnost ke korozi. Pravidelná údržba a ochrana je proto nezbytnou podmínkou k prodloužení jejich životnosti. Keramický povlak Chemstr CR s obsahem karbidových zrn dokáže ochránit vodní turbíny, oběžná kola, tepelné výměníky i potrubí. Keramický nátěr snadno aplikujete štětcem na očištěný a otryskaný povrch. Před nanesením pečlivě smíchejte epoxid s aktivátorem tak, aby vznikla jednolitá směs. Po třech dnech od aplikace je možné díl plně mechanicky zatížit. Dokonale hladký povrch také usnadňuje prokluz vody, což ocení především majitelé vodních turbín.

Do boje s kyselinou

Vlastnosti keramických nátěrů se uplatní i jako ochrana proti působení chemických látek, jako jsou louhy a kyseliny. Chemstr chemická ochrana 90+ se nanáší stejně jako jiné keramické nátěry pomocí štětce nebo válečku. Pro maximální ochranu povrchu nanášejte keramický nátěr alespoňve dvou vrstvách, které ochrání díl před korozí a mechanickou zátěží. V případě potřeby naneste vrstev více. Maximální chemickou odolnost lze očekávat po sedmi dnech od aplikace. Kyselina už nemá žádnou šanci!

 

Korund

Tření jednotlivých kovových dílů vytváří malé trhliny a oděrky, které mohou mít negativní vliv na funkčnost celého mechanismu. Nedokonalosti lze snadno vyspravit pomocí keramického korundového povlaku Chemstr, který místa vystavená otěru a mechanickému zatížení zacelí a ochrání před další poškozením. Hmotu nanášejte pomocí špachtle až do výše vrstvy 6 mm. Takto ošetřený povrch odolá nejen tření, ale také působenívody o teplotě 70 °Cnebo vysokotlaké páry o teplotě až 120 °C. Tvrdost korundu se pozitivně projeví na životnosti vašeho zařízení. 

Dejte kovovému povrchu novou fazónu, ať vám ještě mnoho let dobře slouží. Vyberte správný keramický povlak z našeho sortimentu a máte vystaráno.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu