Jednoduché a rychlé řešení pro prasklá ložiska nebo poškozené hřídele

pan Fitinka 05.06.2018

Náhrada kovu - epoxidový tmel, který odolá tlaku i mechanickému namáhání

Prasklý kovový díl umí potrápit profesionála i toho nejšikovnějšího kutila. Volbou vhodných prostředků lze však snadno opravit i zdánlivě ztracené díly. S epoxidovým tmelem Chemstr Metal zachráníte hřídele, ložiska i příruby. Navíc bez zbytečného čekání a s maximálně snadnou aplikací. 

Snadno přilne a rychle vytvrdne

Prasklina v kovovém dílu, který se už nevyrábí, není nutně neřešitelnou katastrofou. Stačí sáhnout po kvalitním epoxidovém lepidle, které má jako plnivo kov, a postupovat podle jednoduchého návodu. Epoxidový tmel Chemstr přilne ke kovovému povrchu, rychle vytvrdne a vytvoří vrstvu, která je odolná proti tlaku a mechanické námaze. Navíc ji lze snadno opracovat a zbrousit dle potřeby.  Nemusíte tak akutně shánět náhradní díl nebo čekat na jeho vytvoření, zatímco vám stojí práce. 

Správná aplikace je většina úspěchu

Pro dosažení kvalitního výsledku vždy očistěte ošetřovaný díl. Povrch se zbytky olejů či tuků by jinak znesnadnil přilnutí epoxidového tmelu a narušil jeho mechanické vlastnosti. Přilnavost tmelu pozitivně ovlivní zdrsnění kovového povrchu. Jakmile je povrch dostatečně očištěn, a případně zdrsněn, zbývá už je nanést tmel Chemstr Metal. Celá aplikace probíhá za studena a doba zpracování závisí na okolní teplotě. K broušení a mechanické úpravě povrchu můžete přistoupit dvě hodiny po aplikaci. Plnou mechanickou zátěž snese opravený spoj po dvou dnech. 

Dva komponenty pro velkou odolnost

Chemstr Metal je systém tvořený dvěma komponenty, které zajišťují nejen správné přilnutí k povrchu, ale také následnou mechanickou odolnost. Před samotnou aplikací vytvoříte jednolitou hmotu smícháním epoxidové pryskyřice a aktivátoru v poměru 5 : 1 při míchání podle hmotnosti. Na vytvoření směsi si dejte dostatečně záležet, měla by mít stejnou barvu v celém objemu. Na zpracování pak máte asi 25 minutpři teplotě 20 °C. Mějte na paměti, že se stoupající teplotou klesá čas pro aplikaci, s klesající teplotou se naopak prodlužuje. 

Přidejte epoxidový tmel do své výbavy a žádná havárie už vás nepřekvapí!

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu