Jak na teplou vodu na chalupě: ušetřete energii i náklady za vodu

pan Fitinka 28.07.2017

Lámete si hlavu nad tím, jaký ohřívač vody si pořídit na chalupu nebo na toalety své kanceláře a restaurace? Představa obrovských zásobníků na vodu jsou už minulostí. Ušetřete až 65 % energie, ale i prostor v koupelně. A bez zbytečného plýtvání vodou!

Obrovské zásobníky horké vody? Minulost!

Doposud byly velké zásobníky vody spíše nutnou povinností každého, kdo potřeboval teplou vodu. Docházelo u nich ke ztrátě energie dokonce i v pohotovostním režimu a svou velikostí zabíraly v prostoru až moc místa. Nedalo se mluvit ani o úspoře vody, která při regulaci zbytečně odtékala. Tyto strašáky jsou už naštěstí minulostí a nevzhledné zásobníky nahradily elektrické průtokové ohřívače.

Ani kapku nazbyt

Každému z nás nějaký čas trvá, než si při umývání rukou nastaví ideální teplotu vody, která mu vyhovuje. Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik nevyužité vody během toho zbytečně odteče do výlevky? Za rok to může dělat až jeden kubický metr. Elektrický průtokový ohřívač Clage poskytuje ohřátou vodu okamžitě a bez zbytečného čekání. A to vše na příjemnou teplotu, kterou si člověk sám nastaví. O regulaci vody se tak nemusíte vůbec starat.

Méně energie, více užitku

Nízké náklady, ale vysoký užitek. Jedná se prioritu každého z nás. U klasického zásobníku se energie spotřebovávala i tehdy, když se zrovna nepoužíval. U elektrického průtokového ohřívače je tomu přesně naopak. Pokud ho zrovna nevyužíváte, nespotřebuje v pohotovostním režimu žádnou energii. Vodu ohřeje pouze tehdy, když je potřeba. Hodnota úspory se pohybuje až na 65 % elektrické energie.

Dalším plusem je i snadná a rychlá instalace. Díky připojení u zdroje se omezí i energetické ztráty, které by vznikaly v důsledku vzdáleného přívodního potrubí. Jeho efektivnost potvrzuje i zařazení do energetické třídy A.

Co je malé, to je milé, ale i vysoce účinné

Další výhodou je i malá velikost a široká možnost využití. Můžete ho nainstalovat do koupelny k umyvadlu nebo ke sprše, ale i do kuchyně ke dřezu. Získáte tak na chalupu nebo do kanceláře dalšího praktického pomocníka. Je možné ho použít i v bytě nebo v rodinném domku. Trápit se nemusíte ani prostorem. Díky své velikosti ho lze namontovat nad umyvadlo, ale i pod něj. K tomu jsou vhodně uzpůsobeny obě varianty ohřívače. Navíc svým designem působí vysoce elegantně a stane se dalším pěkným designovým kouskem ve vaší domácnosti.

Průtokový ohřívač vody můžete pořídit samostatně nebo v sestavě s baterií. Další příslušenství značky Clage v podobě baterií nebo dálkového ovládání na ohřívač je možné dokoupit i zvlášť. Pokud si nebudete vědět rady s výběrem, napište nám, rádi vám poradíme.

A s jakým ohřívačem vody máte nejlepší zkušenost vy?

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu