Ekologie, ekonomie a prostorová nenáročnost. To jsou hlavní přednosti průtokových ohřívačů vody. Zjistěte, jaké jsou ty další

pan Fitinka 26.12.2017

Otočit kohoutkem a umýt si ruce v teplé vodě již není žádným luxusem, ale naprosto běžnou záležitostí. Moderní technologie se tak naplno přizpůsobují našemu stylu života. Společnost Clage u svých výrobků klade vysoké nároky nejen na technickou kvalitu a individuální řešení, ale také na energetickou a prostorovou nenáročnost a ekologii. Na všechno, co potřebujete vědět, jsme se zeptali za vás. 

Stačí otočit kohoutkem

Nároky na úsporu elektřiny jsou ze strany uživatelů čím dál vyšší, stejně jako legislativa na ochranu životního prostředí. Jak si stojí průtokové ohřívače v porovnání s ostatními systémy?

Moderní průtokové ohřívače jsou vysoce úsporné a rychlé. Voda se totiž ohřívá jen ve chvíli, kdy otočíte kohoutkem. Její teplota není udržována po celou dobu, jako je tomu u zásobníkových ohřívačů. Průtokové ohřívače Clage jsou navíc umístěny blízko místa odběru a nedochází tak k tepelným ztrátám v přívodním potrubí. Krokem kupředu je však především elektronické řízení spotřeby. Tím, že průtokové ohřívače vody mají vyšší nároky na příkon než konvenční zásobníky, se může na první pohled zdát, že mají drahý provoz. Je však nutné uvažovat dál. Průtokový ohřívač vám teplou vodu připraví okamžitě, během několika vteřin, konvenční zásobník vodu ohřívá několik hodin a v součtu jsou jeho provozní náklady mnohem vyšší. Krokem kupředu je však především elektronické řízení spotřeby.

Na jakém principu funguje elektronické řízení spotřeby? Copak ohřívač sám pozná, kolik energie je třeba?

Elektronické řízení spotřeby vychází z několika souběžně měřených údajů. K regulaci spotřeby elektrické energie potřebuje řídící jednotka ohřívače informace o rozdílu teplot na vstupu a výstupu a hodnotě cílové teploty. Spotřebu tak může ve větší míře ovlivnit i sám uživatel tím, jak nastaví požadovanou teplotu vody. S kompaktními a komfortními ohřívači CLAGE snížíte své náklady na ohřev vody na minimum.

Minimální tepelné ztráty, maximální komfort

Průtokové ohřívače reprezentují systém decentralizovaného zásobování teplou vodou. Jaké výhody oproti centralizovanému systému přináší?

Průtokový ohřívač je vždy umístěn co nejblíže místu, kde vodu odebíráte. Tím se vyloučí nutnost dlouhých rozvodů teplé vody, mnohdy ještě vybavených oběhovým čerpadlem. Krátké přípojky výrazně snižují tepelné ztráty. U elektronických průtokových ohřívačů, jako je například Clage DBX18 Basitronic, se maximální tepelné ztráty pohybují okolo 3 %, u centralizovaných systémů je to však až 40 % a to jistě stojí za pozornost. Další výhodou je i vyšší úroveň hygieny teplé vody z bakteriologického pohledu, díky minimu stojaté vody v potrubí.

Proč je průtokový ohřívač ideálním řešením pro každého?

Všechny průtokové ohřívače poskytují nebývalý komfort a snadné uživatelské nastavení. Jednoduše si nastavíte ideální teplotu pomocí přehledného displeje např. u Clage DEX Electronics a už nemusíte nic řešit. Díky kompaktním rozměrům jsou ohřívače vhodné i do stísněných prostor, kde by použití jiného zařízení bylo příliš komplikované. Výsledkem je, že spotřebujete méně vody i méně elektrické energie. Šetříte tak nejen omezené přírodní zdroje, ale také svoji peněženku. A to se vyplatí.

Vyberte si ten pravý průtokový ohřívač z naší nabídky a plaťte jen za skutečnou spotřebu. Hospodařte s rozvahou! 

Vyberte si ten pravý průtokový ohřívač z naší nabídky a plaťte jen za skutečnou spotřebu. Hospodařte s rozvahou! 

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu