Dešťovka není jen žížala a i 100 milionů korun navíc

pan Fitinka 21.02.2017

Pod pokličkou dotačního programu Dešťovka

Co se skrývá pod pojmem voda? Věděli jste, že voda je druhá nejčastěji se vyskytující látka ve vesmíru, a že tvoří 71 % povrchu Země? A z podobného procenta vody, tedy ze 70 %, je tvořeno lidské tělo. Voda je pro náš život zásadní, ale často zapomínáme na to, jak je vzácná. Pojďme si to připomenout díky programu Dešťovka.

Potenciál dešťové vody

Myslet ekologicky je základem dobrého hospodaření a skvělé využití nabízí dešťová voda, která dokáže ušetřit až 50 % denní spotřeby vody, která se pohybuje mezi 120-150 litry pitné vody za osobu na den. A to není zrovna málo, že? Dešťová voda s přehledem nahradí pitnou vodu při splachování, praní, úklidu, či zalévání zahrady.

Program Dešťovka

Ministerstvo životního prostředí potenciál dešťové vody rozhodně nepodceňuje a z dotačního programu s příhodným názvem Dešťovka rozdělí sto milionů korun na zlepšení hospodaření s dešťovou vodou v domácnostech. Až polovina těchto peněz by mohla být určena na systémy, ve kterých bude dešťová voda využívaná ke splachování nebo jako užitková. Dle slov ministra životního prostředí Richarda Brabce má program, o němž více uslyšíme v březnu letošního roku, motivovat lidi k tomu, aby lépe hospodařili se srážkovou a pročištěnou odpadní vodou.

Proč si pořídit nádrž na vodu?

Důvodů, proč si pořídit nádrž na vodu je hned několik. Nádrž na vodu nabízí značnou úsporu peněz, také vzhledem k rostoucím cenám vodného a stočného. Jedním z důvodů pro využití dešťové vody je i vztah k přírodě, které s pomocí nádrží na dešťovou vodu podáte pomocnou ruku. V neposlední řadě je nádrž na vodu ideálním řešením v případě, že správce kanalizace nepovolí vypouštění dešťové vody do veřejné kanalizace.

Jaké jsou možnosti?

Nevíte, jak využít dešťovou vodu ve svůj prospěch? Pojďme si přiblížit systémy, vhodné pro využití dešťové vody. Nadzemní nádrže na dešťovou vodu nabízí skvělé řešení pro vaši zahradu, díky elegantnímu vzhledu se snadnou stanou její součástí. Podzemní nádrže na vodu jsou vhodné nejen k využití na zahradě, ale také k splachování, praní a úklidu. Myslete na sebe i přírodu, využití dešťové vody se vám jednoduše vyplatí a to již během 8-10 let, což je návratnost investice za podzemní nádrž na vodu.

Zpět na blog
Zavolejte mi nebo napište

Naše produkty na merXu